У Німеччині виправдалися за повільне постачання зброї Україні

Читать на русском
У Німеччині висловилися щодо звинувачень про повільне постачання озброєння Україні та заявили, що робота з важким озброєнням вимагає більше підготовки.

У Німеччині висловилися щодо звинувачень про повільне постачання озброєння Україні та заявили, що робота з важким озброєнням вимагає більше підготовки.

Про це повідомила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв'ю Deutschlandfunk Kultur.

Кулеба дорікнув НАТО за бездіяльність та назвав зброю, яку реально може надати НімеччинаПри цьому, український дипломат поставив у приклад Євросоюз, який ухвалив низку новаторських рішень.

За словами чиновниці, її країна наразі розраховує допомагати Україні у довгостроковій перспективі.

Також вона зазначила, що зараз Німеччина організувала «круговий обмін»: якщо країни Євросоюзу постачають Україні, наприклад, техніку радянського виробництва, то Німеччина пізніше поновить їхні запаси.

У той же час щодо прямих поставок танків західного зразка, як зазначила Ламбрехт, такі рішення завжди узгоджуються з союзниками.

Наприкінці червня, як додала міністр, Україна вже отримає самохідні гаубиці PzH ​​2000, а для постачання «Гепардів» необхідна їхня модернізація та навчання.

Раніше стало відомо, що німецький уряд не має наміру надавати Україні бойові машини піхоти Marder, яких так потребує українська армія. Передбачалося, що ці БМП будуть передані Україні в рамках військової допомоги, але уряд Німеччини всіляко гальмує цей процес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: