Терор став для росії єдиною формою дій проти України та Європи – Зеленський

Читать на русском
Україна наполягатиме на тому, що потрібно нарешті визнати офіційно росію державою-терористом, державою – спонсором тероризму. Це просто правдиво
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 28 травня, 94-го дня війни проти російських окупантів. Президент розповів про складну ситуацію на фронті, а також констатував, що росія остаточно скотилася в терор проти України та проти Європи.

Основне зі звернення президента:

  • Ситуація на фронті дуже важка, особливо в тих районах Донбасу і Харківської області, де рашисти намагаються домогтися якихось успіхів. Ключові напрямки бойових дій - це багатостраждальний Сєвєродонецьк, Бахмут, Попасна та інші населені пункти Донбасу. Там дуже складно, але наша оборона тримається.
  • Зараз дуже багато залежить від партнерів. Від їх готовності надати Україні все необхідне для захисту України та свободи. На наступному тижні в цьому питанні будуть дуже хороші новини.
  • Російські окупанти продовжують завдавати безглуздих ракетних ударів по українських містах і селах. Сьогодні було обстріляно Сумську область - ракети та міномети. Навіщо - не зрозуміло. Також по Миколаєву завдали ударів, одна людина загинула, сім поранених.
  • Вже всі все зрозуміли про росію. І новим терором вона нічого не зможе додати. І тим більше не зможе залякати взагалі нікого. Україна наполягатиме на тому, що потрібно нарешті визнати офіційно росію державою-терористом, державою – спонсором тероризму. Це просто правдиво. Це чесно і відбиває ту щоденну реальність, яку окупанти створили в Україні та дуже хочуть понести далі в Європу. І це має бути юридично закріплено.
  • Терор став на сьогодні фактично єдиною формою дій російської держави стосовно Європи. Терор в Україні, терор на енергетичному ринку всієї Європи, не тільки нашої держави, терор на продовольчому ринку, причому вже в глобальному масштабі. А який терор буде далі?
  • Окупанти намагаються максимально обмежити виїзд українських громадян з тимчасово окупованих районів Херсонської області. Вони не дають ніяких гуманітарних коридорів і закрили індивідуальний виїзд людей. Це ознака страху, слабкості, боягузтва окупантів та їхніх поплічників - вони знають, що їх кінець близький.

Нагадаємо, на Донбасі станом на 28 травня окупанти зазнали значних втрат і були змушені відступити в районі Сєвєродонецька, а також населених пунктів Тошківка та Осколонівка.

Також в результаті наступу українських військ на Херсонщині російські окупанти зазнали втрат і зайняли оборону на невигідних рубежах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: