Наступ на Донбасі: ЗСУ відбили атаку окупантів на Бахмутському напрямку

Читать на русском
Російські окупанти намагалися розвинути успіх на Бахмутському напрямку та вийти в тил підрозділів ЗСУ.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти минулої доби намагалися розвинути успіх на Бахмутському напрямку і вийти в тил підрозділів нашої армії. Атака ворога не вдалася.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у суботу, 28 травня.

У ГУР допустили затягування війни з росією і назвали символічні для рф датиАктивні бойові дії у війні з росією можуть затягтися до кінця року, вважають у ГУР. Крім того, попереду є дві важливі для росії дати.

«Ворог намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямку, вийти в тил наших військ та порушити шляхи логістичного забезпечення. За підтримки вогню мінометів та артилерії проводив наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Нагірне, Василівка, Комишуваха та Відродження успіху не мав, відійшов», – йдеться у повідомленні.

На Слов’янському напрямку ворог активних бойових дій не проводив, вів посилену розвідку. Основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих позицій, поповненні втрат і запасів, а також створенні умов для відновлення наступу.

Здійснював артилерійські обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Студенок, Святогірськ, Богородичне, Карнаухівка і Вірнопілля. Силами армійської авіації продовжив завдавати авіаударів в районі населеного пункту Довгеньке.

За підтримки артилерії намагався розвинути наступальні дії в районі населеного пункту Пасіка, успіху не мав, відійшов.

На Донецькому напрямку противник проводить активні наступальні дії. Продовжує вогневе ураження наших підрозділів вздовж лінії зіткнення, завдає ракетних ударів. Збільшив інтенсивність дій оперативно-тактичної та армійської авіації.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв із мінометів та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Озерне та Діброва. Поблизу Діброва завдав авіаційних ударів. Намагається закріпитися у районі населеного пункту Лиман.

На Сєвєродонецькому напрямку, за підтримки артилерії, агресор вів штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Осколонівка, Тошківка, але зазнав поразки, зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив артобстріл з цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новобахмутівка, Новоселівка Друга, Веселе, Авдіївка, Піски та Красногорівка. Наніс авіаудари по цивільній інфраструктурі в районах Яківлівки, Авдіївки, Веселого та Кам'янки.

На Курахівському напрямку агресор активних наступальних дій не проводив, розгорнув на вогневих позиціях реактивну та ствольну артилерію, обстрілював позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Мар'їнки, Мисливського та Павлівки.

За підтримки вогню мінометів та артилерії окупанти проводили наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Нагірне, Василівка, Комишуваха та Відродження успіху не мали, відійшли.

Напередодні увечері президент України Володимир Зеленський заявив, що весь Донбас був і залишиться українським.

Також повідомлялося, що на Донбасі ЗСУ знищили передовий командний пункт окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: