Окупанти приволокли старі танки Т-62 в Херсонську область та гарячково укріплюються

Читать на русском
Ця бойова техніка не в змозі протистояти навіть танкам свого рівня і старим радянським протитанковим гранатометам, не кажучи вже про щось новіше
Танк Т-62nta.ua

Російські війська продовжують використовувати в Україні стародавній металобрухт. Так, в Херсонську область окупанти підтягнули ешелон з кількома десятками безнадійно застарілих танків Т-62 і РСЗВ такої ж давнини.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь» у своєму Facebook.

Війська росії підтягують на Херсонщину БМП та РСЗВ – ГенштабРосійські війська після численних втрат почали доукомплектовувати свої підрозділи додатковою технікою.

Відзначається також, що рашисти гарячково обкопуються і будують укріплення на утримуваних позиціях.

«На лінії зіткнення тривають бойові дії. Противник продовжує зміцнювати свою оборону. З метою забезпечення себе будівельними матеріалами рашистські окупанти запустили на Херсонщині роботу цементних і бетонних заводів. Також Варвари заради власної оборони зривають плити з доріг» - сказано в повідомленні.

Кількість танків, які окупанти підтягнули до позицій, оцінюється в 30 одиниць. Все це - танки Т-62. Також зафіксовано прибуття старих «Градів», бронемашин, автомобільної техніки.

Жителі Херсонщини відмовляються приймати «правила» окупантів – ОВАУ Херсонській області склалася важка ситуація, місцеві жителі чекають на звільнення й не приймають «правил» окупантів.

Т-62 - основний бойовий танк першого покоління розробки СРСР, вироблявся з 1962 по 1975 рік в СРСР, в інших країнах - аж до початку 1990-х років. Створювався на основі танка Т-55, проте на відміну від нього вийшов дуже дешевим, що дозволило Радянському Союзу наклепати понад 20 тисяч танків цього типу (з урахуванням модернізацій). Разом з виробленими за ліцензією копіями Т-62 це автоматично зробило продукт радянського танкобудування другим в СРСР за кількістю випущених примірників (першим є танк Т-34). Для свого часу мав гарне бронювання, як спадок від Т-55, і потужну 115-мм гармату - проте в нинішніх умовах його броня і зброя вже не котируються.

Попри те, що існують численні варіанти модернізації танка Т-62, які підтягують його бойову цінність до рівня ОБТ другого або третього покоління, танки, які перекидають в Україну російські окупанти - «голі», тобто без будь-яких поліпшень. Таким чином, ця бойова техніка не в змозі протистояти навіть танкам свого рівня і старим радянським протитанковим гранатометам, не кажучи вже про щось новіше. Єдина небезпека цих бойових машин для ЗСУ полягає в тому, що на їхнє знищення все одно доведеться витрачати боєприпаси, тому що танк є танк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: