Росіянам довелося відступити в районі Сєвєродонецька – Гайдай

Читать на русском
Російські окупанти зазнали значних втрат і були змушені відступити в районі Сєвєродонецька.

Окупанти зазнали значних втрат і були змушені відступити в районі Сєвєродонецька, а також населених пунктів Тошківка та Осколонівка.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай вранці у суботу, 28 травня.

Російські війська штурмують Сєвєродонецьк, але навряд чи зможуть швидко його взяти – ISWРосійські солдати штурмують Сєвєродонецьк, але з тактикою міського бою у російської армії все дуже погано, тому швидко місто не впаде

За його словами, війська рф вдалося відсунути на раніше зайняті позиції. При цьому пошкоджено ще один міст Сєвєродонецька та Лисичанська, але проїзд між містами зберігається.

«Втім, не залишають (загарбники – ред.) спроби вийти в тил наших військ та порушити логістичне забезпечення Луганщини. Сєвєродонецьк ворог обстрілював кілька разів, щонайменше тричі – дуже потужно, подекуди починалися вуличні бої. Як наслідок, пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляно найближче селище Синецький, яке місцеві часто називають хутором», – написав Гайдай.

Крім того, зафіксовано руйнування в інших містах Луганщини: дев'ять будинків у Горському, по чотири – у Золотому та Лисичанську. А також у смт Врубівка – 12, селі Оріхове – два.

Нагадаємо, в Генштабі повідомляли, що ЗСУ відбили атаку військових рф на Бахмутському напрямку.

Президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти мріють про Сєвєродонецьк та Лиман, але вони, як і Донбас, будуть українськими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: