Російські війська штурмують Сєвєродонецьк, але навряд чи зможуть швидко його взяти – ISW

Читать на русском
Російські солдати штурмують Сєвєродонецьк, але з тактикою міського бою у російської армії все дуже погано, тому швидко місто не впаде
Ілюстративне фотоYouTube

Попри те, що Сєвєродонецьк не оточений повністю, російські війська вже кинулися на його штурм; з 27 травня окупанти продовжують спроби увірватися в місто.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму щоденному зведенні.

Окуповано 95% території Луганської області – голова ОВАТраса Лисичанськ-Бахмут постійно обстрілюється, минулої доби ворожа ДРГ вийшла на дорогу, була перестрілка.

У зведенні вказується, що з моменту початку війни у російської армії було все дуже погано з тактикою битв в міській забудові. Враховуючи, що російські війська вкрай погано показали себе з цього боку, вони навряд чи зможуть швидко просунутися в Сєвєродонецьку. Зараз окупанти продовжують нарощувати сили навколо міста, але він не оточений, українські війська продовжують утримувати позиції на Сході та серйозно сповільнили просування російських сил.

«Російські війська, швидше за все, продовжать поступовий наступ і можуть найближчими днями оточити Сєвєродонецьк, але російські операції навколо Ізюма залишаються в глухому куті, і російські війська, ймовірно, не зможуть наростити темпи свого наступу» - наголошується у зведенні.

Нагадаємо, станом на 27 травня в Сєвєродонецьку в Луганській області російські загарбники пошкодили 90% житлового фонду.

Диверсійно-розвідувальна група рашистів захопила готель «Vbh» В околицях міста Сєвєродонецьк, Луганської області. За нього тривають бої з втратами для окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: