Попри чисельну перевагу: у Пентагоні заявили, що росія досягла лише невеликих успіхів на Донбасі

Читать на русском
Росія розгорнула в Україні 110 оперативно-батальйонних тактичних груп, заявили у Пентагоні. На Донбасі рф досягла незначних успіхів, незважаючи на перевагу в чисельності.

Незважаючи на величезну чисельну перевагу, російські сили досягли лише невеликих успіхів на Донбасі.

Про це на брифінгу заявив високопосадовець Міністерства оборони США.

За інформацією Пентагону, росія розгорнула в Україні 110 оперативно-батальйонних тактичних груп: більшість на півдні, інші угруповання розосереджені та воюють на Донбасі.

Білий дім наступного тижня може узгодити передачу Україні РСЗВ HIMARSПередача РСЗВ цього типу Україні - найстрашніший кошмар росії. Головна особливість цих систем - вони можуть запускати ракети на сотні кілометрів

Незважаючи на перевагу в чисельності, російські сили досягли Сході невеликих успіхів. І, на думку Пентагона, це компенсується успіхами України на інших полях битв, зокрема, в районі Харкова.

У Міноборони зазначили, що росія змінювала свою стратегію під час війни: після невдачі із захопленням Києва окупанти намагалися відрізати весь Донбас, виходячи на південь від Харкова та на північ від Маріуполя.

«Росіяни також не досягли значного прогресу в цьому і тепер переключилися на іншу мету. Вони намагаються витіснити з України далекосхідні провінції. Бої важкі та жорстокі, а зміна місцевості та мети означає зміну тактики на полі бою, що призводить до збільшення важливості вогню на великі відстані», – заявив представник відомства.

Але російська тактика за 92 дні боїв не змінилася: «Вони, як і раніше, роблять це досить доктринально: використовують артилерійський вогонь заздалегідь, а потім переміщують підрозділи лише після того, як відчують, що досить «пом'якшили» ціль».

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, чисельність російських окупантів на Донбасі на даний момент перевищує чисельність ЗСУ у співвідношенні приблизно один до двадцяти на ключових напрямках.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов прогнозує, що наступні три-чотири тижні на фронті будуть складними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: