Зеленський закликав США визнати росію державою-спонсором тероризму

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав США офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав США офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що росія має бути офіційно визнана державою - спонсором тероризму», – заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що росія здійснює геноцид проти українського народу, скоює воєнні злочини, яких жахається весь світ. Тоді як Україна бореться з російським агресором, захищаючи не лише свою державу, а й демократичні цінності та свободи, право народів вільно обирати власне майбутнє.

«Росія здійснює геноцид проти українського народу. Скоює воєнні злочини, яких жахається весь світ, – тортури, масові розстріли, зґвалтування. Таких злочинів Європа не бачила з часів Другої світової війни», – сказав він.

Нагадаємо, 3 травня Верховна рада підтримала звернення до Палати представників і Сенату Конгресу США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

У Державному департаменті США ще у квітні заявили, що вивчають всі можливі способи чинення тиску на росію з метою змусити її припинити війну в Україну, в тому числі визнання росії державою, яка спонсорує тероризм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: