Окупанти мріють про Сєвєродонецьк та Лиман, але вони, як і Донбас, будуть українськими – Зеленський

Читать на русском
На Донбасі дуже важка ситуація. Окупанти намагаються хоча б на сто днів війни досягти тих цілей, які сподівалися реалізувати вже за перші дні після 24 лютого
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 27 травня, 93-го дня війни проти російських окупантів. Він привітав співробітників екстреної медицини з їх професійним святом, а також розповів про важку ситуацію на фронті.

Основне зі звернення президента:

  • Працівники екстреної медицини відзначають професійне свято. З початку війни ці люди врятували незліченну безліч життів.
  • Президент чекає від чиновників більшої активності - зокрема, з подолання дефіциту пального, який утворився через російські удари по нафтопереробному заводу в Кременчуці та по нафтобазах в різних регіонах держави. І щодо забезпечення робочих місць для наших людей. І з інших важливих економічних питань.
  • На Донбасі дуже важка ситуація. Окупанти намагаються хоча б на сто днів війни досягти тих цілей, які сподівалися реалізувати вже за перші дні після 24 лютого. Тому вони зосередили на Донбасі максимум артилерії, максимум резервів. Там і ракетні удари, і авіація – все.
  • Україна робить все можливе для захисту своєї території.
  • Якщо окупанти думають, що Лиман або Сєвєродонецьк будуть належати їм, то вони помиляються. Донбас буде українським.
  • Державними нагородами відзначено 198 військовослужбовців Збройних Сил України, четверо з них посмертно. А також 27 військовослужбовців Головного управління розвідки.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, що через війну росії проти України світу загрожує вибухове зростання цін.

У Пентагоні вважають, що попри масування сил і загрозливу ситуацію на Донбасі, попри величезну чисельну перевагу, російські сили домоглися лише невеликих успіхів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: