Данілов про ситуацію на фронті: Наступні три-чотири тижні будуть складними

Читать на русском
Наступні три-чотири тижні на фронті будуть складними, попередив секретар РНБО. Росія хоче повністю захопити Луганську область та взятися за Донецьку.

Російська армія має намір повністю захопити Луганську область та перейти на Донецьку. Наступні три-чотири тижні на фронті будуть складними.

Про це в інтерв'ю Фактам ICTV сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

«Ворог ставить завдання захоплення повністю Луганської області, вихід на кордони, які були свого часу у Луганській області, і має велике бажання переходити на Донецьку область. Та кількість зброї, яку насуває наш супротивник, величезна. І є розуміння, що будуть складними наступні 3-4 тижні», – заявив Данілов.

Він зазначив, що плани путіна у війні змінювалися протягом усіх трьох місяців, але основним все одно залишається знищення України як держави та українців як нації.

Російська армія змінила тактику, сказав Данілов – забрала свої війська з Київської, Чернігівської та Сумської областей та зосередила сили на Харківському, Ізюмському напрямках. Крім того, росіяни перекинули більшу частину військ у Запорізьку, Миколаївську області та поблизу Херсона.

Нагадаємо, раніше глава української розвідки Кирило Буданов озвучив прогноз, коли завершиться активна фаза війни та настане переломний момент.

Міністр оборони Олексій Резніков, у свою чергу, попередив, що Україна входить у нову, довготривалу фазу війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: