ICAO заявила, що не може заборонити польоти над Білоруссю

Читать на русском
В ICAO заявили, що не володіють необхідними повноваженнями для закриття повітряного простору через ситуації, пов'язані з вимушеною посадкою літаків.
фото з відкритих джерел

У Секретаріаті Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) заявили, що не володіють необхідними повноваженнями для закриття повітряного простору у ситуаціях, пов'язаних з вимушеною посадкою літаків.

Про це йдеться в опублікованій у понеділок, 24 травня, заяві організації в Twitter.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

«Закриття повітряного простору та повноваження щодо вимушеної посадки літаків ніколи не були частиною повноважень секретаріату Чиказької конвенції (про міжнародну цивільну авіацію - ред.)», - сказано в повідомленні.

Відзначимо, відразу після інциденту з посадкою літака компанії Ryanair в Мінську, в ICAO заявляли, що такі рішення можуть суперечити Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська влада Білорусі терміново посадила пасажирський літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, повідомивши про замінування. Після посадки лайнера був затриманий Роман Протасевич - засновник Telegram-каналу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським.

Про відмову літати над Білоруссю вже заявила латвійська авіакомпанія AirBaltic.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю.

«Слово і діло» пропонує подивитися, в яких країнах і з якої причини примусово садили літаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: