Зеленський доручив припинити авіасполучення з Білоруссю

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю. Причиною став інцидент з екстреною посадкою пасажирського літака у Мінську.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у понеділок, 24 травня.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

Рішення було ухвалене сьогодні під час наради в Офісі президента. У ньому взяли участь прем'єр-міністр, секретар РНБО, голова МЗС України, очільник МВС, а також міністри інфраструктури та енергетики.

Як заявили у Зеленського, учасники наради проаналізували події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська.

«З огляду на ситуацію, що склалася, президент доручив уряду опрацювати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України та до нашої держави», - йдеться в повідомленні.

У той же час відразу після наради прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram заявив, що завтра, 25 травня, скликає позачергове засідання уряду. На ньому розглянуть питання щодо авіасполучення між Україною та Білоруссю.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська влада Білорусі терміново посадила пасажирський літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, повідомивши про замінування. Після посадки лайнера був затриманий Роман Протасевич - засновник Telegram-каналу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським.

За даними NEXTA, літак прилетів до Вільнюса пізно ввечері, але без двох білорусів і чотирьох росіян. Серед відсутніх пасажирів - Протасевич і його дівчина.

Ryanair прокоментувала посадку свого літака у Мінську.

Про відмову літати над Білоруссю вже заявила латвійська авіакомпанія AirBaltic.

«Слово і діло» пропонує подивитися, в яких країнах і з якої причини примусово садили літаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: