Латвійська авіакомпанія припиняє польоти над Білоруссю

Читать на русском
Латвійська авіакомпанія AirBaltic вирішила припинити польоти над Білоруссю після інциденту з екстреною посадкою у Мінську літака Ryanair.
фото ЕРА

Латвійська авіакомпанія AirBaltic вирішила припинити польоти над Білоруссю після інциденту з екстреною посадкою у Мінську літака компанії Ryanair.

Про це у понеділок, 24 травня, заявив міністр транспортного сполучення країни Таліс Лінкайтс в ефірі «Латвійського радіо».

На екстрену посадку літака у Мінську відреагували в МЗС України і ЄСУкраїна і ЄС вимагають від Мінська негайно відправити до Вільнюса затриманий літак з усіма пасажирами. А Польща вимагає запровадити нові санкції проти Білорусі.

Він назвав інцидент з літаком Ryanair неординарною ситуацією, яка викликає безліч питань про безпеку польотів у повітряному просторі Білорусі.

«Наша національна авіакомпанія AirBaltic безперервно стежить за ситуацією з безпекою у повітряному просторі різних країн. І вже прийняла рішення поки не використовувати повітряний простір Білорусі в своїх польотах. Зі своїми рекомендаціями виступить і Латвійське агентство цивільної авіації», - сказав чиновник.

Нагадаємо, напередодні в аеропорту Мінська влада Білорусі аварійно посадила пасажирський літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, повідомивши про замінування. Після посадки лайнера був затриманий Роман Протасевич - засновник Telegram-каналу NEXTA, визнаного у Білорусі екстремістським.

За даними NEXTA, літак прилетів до Вільнюса пізно ввечері, але без двох білорусів і чотирьох росіян. Серед відсутніх пасажирів - Протасевич і його дівчина.

Ryanair прокоментувала посадку свого літака у Мінську.

Світова спільнота закликало Білорусь звільнити Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: