Польща запропонує країнам ЄС заборонити польоти над Білоруссю

Читать на русском
Через затримання засновника телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича в Білорусі уряд Польщі заборонить авіакомпанії LOT польоти над цією країною.
Роман Протасевич

Через затримання засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича в Білорусі уряд Польщі заборонить авіакомпанії LOT польоти над цією країною.

Як пише польське видання RMF FM, лише два маршрути LOT проходять через Білорусь - це рейси в Мінськ і Москву. Рішення польської влади фактично означає скасування рейсу до Мінська, а польоти до столиці Росії будуть за новим маршрутом в обхід Білорусі.

Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувачЛітак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.

Також повідомляється, що сьогодні ввечері в Брюсселі пройде саміт лідерів ЄС, на якому прем'єр-міністр Матеуш Моравецький запропонує ввести загальну заборону на польоти для авіакомпаній з країн ЄС через білоруський повітряний простір.

Раніше повідомлялося, що латвійська національна авіакомпанія AirBaltic вирішила не літати над Білоруссю.

Нагадаємо, напередодні в аеропорту Мінська влада Білорусі аварійно посадила пасажирський літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, повідомивши про замінування. Після посадки лайнера був затриманий Роман Протасевич - засновник Telegram-каналу NEXTA, визнаного у Білорусі екстремістським.

За даними NEXTA, літак прилетів до Вільнюса пізно ввечері, але без двох білорусів і чотирьох росіян. Серед відсутніх пасажирів - Протасевич і його дівчина.

Ryanair прокоментувала посадку свого літака у Мінську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: