В аеропорту Мінська затримали засновника Nexta

Читать на русском
У Мінську силовики затримали Романа Протасевича, засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським.
twitter.com/pr0tez

У Мінську силовики затримали Романа Протасевича, засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським.

Про це повідомляє Nexta у Telegram.

Літак компанії Ryanair, на борту якого перебував Протасевич, здійснив аварійну посадку в Національному аеропорту Мінська. Літак посадили начебто через повідомлення про мінування. Пасажирів екстрено евакуювали. Туди прибули сапери, машини швидкої допомоги та пожежна техніка. Проте повідомлення про мінування не підтвердилось. Сам літак прямував з Афін до Вільнюса.

Після того, як літак перевірили, всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник Nexta, журналіст Роман Протасевич.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Видання зазначає, що перед вильотом журналіст повідомив, що помітив за собою стеження.

Додамо, Telegram-канал NEXTA після президентських виборів у Білорусі у серпні 2020 року став рупором опозиційного руху.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року один із найбільших опозиційних Telegram-каналів Білорусі – NEXTA-Live – визнано екстремістським. Відповідне рішення ухвалив суд Центрального району Мінська.

Також повідомляли, що у лютому цього року білоруський слідчий комітет звернувся до польської влади із проханням про екстрадицію засновників опозиційного до режиму Лукашенка Telegram-каналу Nexta Степана Путила та Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: