Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувач

Читать на русском

Літак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.
фото Skaitytojų nuotr

Літак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка. Щоб супроводити літак у небо підняли винищувач МіГ-29.

Про це відразу після посадки літака розповіли у Telegram-каналі «Пул першого», який пов'язаний з самим Лукашенком.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

«Надійшла інформація про замінування літака...звернулися до Мінська, щоб прийняли літак. Тут же про ситуацію доповіли президентові. Лукашенко дав беззастережну команду: літак розгортати і приймати», - йдеться в повідомленні.

Крім того, для супроводу пасажирського літака Ryanair в небо було піднято винищувач МіГ-29.

«Зараз МіГ-29 чекає, поки завершаться необхідні перевірочні заходи, щоб супроводити літак до кордону з Литвою», - додали в пресслужбі.

Вимушену посадку літака, що летів з Афін до Вільнюса, прокоментувала прессекретар Національного аеропорту Мінська Роміна Саматханова.

«Літак приземлився через повідомлення про мінування. Пілоти запросили посадку в Національному аеропорту Мінськ, посадка пройшла успішно. На даний момент повідомлення про мінування поки не підтвердилося. В аеропорту працюють сапери, пасажири проходять повторний огляд», - сказала вона.

Відзначимо, за даними сервісу flightradar (по скріншоту маршруту) видно, що борт Ryanair був майже над кордоном і ближче було приземлитися у Вільнюсі, одна літак сів саме в аеропорту Мінська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одним з пасажирів літака Ryanair був Роман Протасевич, засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським. Як повідомив сам канал Nexta, в аеропорту Протасевича затримали. Всього на борту літака знаходилося 123 людини.

Інформацію щодо Протасевича – затриманий він чи ні – поки ніяк не прокоментували у Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: