У Європарламенті вимагають розслідувати примусову посадку Ryanair в Мінську

Читать на русском
Глава Європарламенту зажадав ретельного розслідування і закликав Білорусь звільнити всіх пасажирів авіалайнера, затриманих у Мінську
Шарль МішельEPA - European Pressphoto Agency

Всі обставини інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську буде розслідувати Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).

Про це повідомив голова Європейської Ради Шарль Мішель у Twitter.

Мішель зажадав ретельного розслідування і закликав Білорусь звільнити всіх пасажирів авіалайнера, затриманих у Мінську.

Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувачЛітак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.

«Дуже стурбований повідомленнями про вимушену посадку борту Ryanair в Мінську. Ми закликаємо білоруську владу негайно звільнити борт і всіх його пасажирів. Розслідування інциденту з боку ІКАО має бути суттєвим», - написав Мішель.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Тelegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводити борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

За даними білоруської опозиції Мінськ погрожував збити авіалайнер компанії Ryanair, якщо екіпаж не підкориться вимогам наземної служби та не виконає екстрену посадку в Мінську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: