Ryanair прокоментувала екстрену посадку літака у Мінську

Читать на русском
Ірландська авіакомпанія Ryanair прокоментувала екстрену посадку свого літака у Мінську, після якої був затриманий засновник каналу NEXTA Роман Протасевич.
фото з відкритих джерел

Ірландська авіакомпанія Ryanair прокоментувала екстрену посадку свого літака у Мінську, після якої був затриманий засновник білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич.

Про це йдеться в заяві Ryanair у Twitter.

США різко засудили примусову посадку лайнера Ryanair в Мінську і арешт ПротасевичаБлінкен нагадав, що дії Білорусі поставили під загрозу життя понад 120 пасажирів, серед яких перебували громадяни США

«Екіпаж рейсу Ryanair з Афін до Вільнюса 23 травня був проінформований білоруським керівництвом повітряного руху про потенційну загрозу безпеці на борту і отримав вказівку змінити курс на найближчий аеропорт Мінськ», - сказано в повідомленні.

Як повідомили в Ryanair, літак безпечно приземлився, відбулася висадка пасажирів і білоруські служби почали перевірку на борту. Після того, як «нічого підозрілого» не було знайдено, «органи влади залишили літак з тим, щоб він зміг полетіти разом з пасажирами і екіпажем, після близько 7-годинного перебування на землі в Мінську».

За даними компанії, лайнер вилетів до Вільнюса, де приземлився о 21:25 за місцевим часом.

Ryanair вибачилися перед пасажирами за цю «прикру затримку», однак нічого не написала про те, що після перевірки літака на рейс повернулися не всі пасажири.

За даними Telegram-каналу «Білорусь головного мозку», літак прилетів до Вільнюса без двох білорусів і чотирьох росіян. Як заявив член Координаційної ради білоруської опозиції Павло Латушко, дівчину Романа Протасевича Софію Сапегу також затримали у Мінську.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку у Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Щоб супроводити борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

У Європарламенті заявили, що всі обставини інциденту з примусовою посадкою авіалайнера Ryanair в Мінську буде розслідувати Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).

Держдепартамент США і голова Єврокомісії вимагають негайного звільнення Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: