Питання щодо санкцій проти Білорусі включили до порядку денного саміту ЄС

Читать на русском
Питання про санкції проти влади Білорусі через інцидент із літаком компанії Ryanair включено до порядку саміту Євросоюзу.

Питання про санкції проти влади Білорусі через інцидент із літаком компанії Ryanair включено до порядку саміту Євросоюзу.

Планується розглянути декілька заборонних заходів і опцій, схвалення яких очікується ввечері в понеділок, 24 травня, повідомив голова Євроради Шарль Мішель перед початком саміту.

«На порядку буде Білорусь. Те, що там вчора відбулося - це міжнародний скандал. Життя європейських громадян були поставлені під ризик, і це неприйнятно», - сказав він.

Шарль Мішель зазначив, що до порядку саміту Європейської ради включено питання санкцій проти білоруської влади.

«Ми готуємо кілька можливих заходів, кілька опцій, і я сподіваюся, що сьогодні ввечері ми зможемо схвалити рішення щодо цього питання», - уточнив він.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: