Влада погрожувала збити авіалайнер Ryanair, якщо він не сяде в Мінську – опозиція

Читать на русском
У Мінську після відправки авіалайнера до Вільнюса залишилося шість пасажирів - четверо росіян і два громадянина Білорусі.
Павло ЛатушкоDeutsche Welle

Мінськ погрожував збити авіалайнер компанії Ryanair, якщо екіпаж не підкориться вимогам наземної служби та не виконає екстрену посадку в Мінську.

Про це повідомив білоруський опозиціонер Павло Латушко в Telegram.

«За нашими відомостями, білоруська сторона через диспетчерів погрожувала збити літак, якщо він не виконає екстрену посадку в Мінську... За відомостями НАУ, винищувач-перехоплювач ВПС Білорусі подав маневром умовний сигнал пілотам лайнера авіакомпанії Ryanair: йди за мною. Капітан цивільного повітряного судна зобов'язаний був підкоритися. Капітан міг не підкоритися команді диспетчера, але при загрозі з боку військового літака-зобов'язаний», - розповів він.

Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувачЛітак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.

Латушко додав, що в Мінську залишилося шість пасажирів авіалайнера - четверо росіян і два громадянина Білорусі.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Тelegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводити борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: