США різко засудили примусову посадку лайнера Ryanair в Мінську і арешт Протасевича

Читать на русском
Блінкен нагадав, що дії Білорусі поставили під загрозу життя понад 120 пасажирів, серед яких перебували громадяни США
Держдепартамент СШАAFP 2021

Сполучені Штати рішуче засуджують примусову посадку пасажирського авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання білоруськими силовиками засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена, яку в ніч на 24 травня оприлюднила пресслужба Державного департаменту.

«США рішуче засуджують примусову зміну напрямок польоту між двома країнами ЄС, а також арешт журналіста Романа Протасевича в Мінську», - зазначено в повідомленні.

Блінкен нагадав, що дії Білорусі поставили під загрозу життя понад 120 пасажирів, серед яких перебували громадяни США. Тому Сполучені Штати підтримують ідею скликання Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувачЛітак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.

«Ми тісно координуємо реакцію з нашими партнерами, включаючи ЄС, владу Литви та Греції. Враховуючи свідчення того, що посадка літака була викликана помилковими підставами, ми підтримуємо скликання якнайшвидшого засідання ICAO для розгляду даних подій», - заявив Блінкен.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводити борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

У Європарламенті заявили, що всі обставини інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську буде розслідувати Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: