Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Мураєв

Читать на русском
Євгеній Мураєв від моменту оголошення дострокових виборів до Верховної ради не дав жодної обіцянки.
Слово і Діло

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборчих програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Євгеній Мураєв.

Мураєв іде першим номером у списку «Опозиційного блоку», за останніми соціологічними опитуваннями, партія до Верховної ради не проходить. Або через те, що виконати обіцянки не буде можливості, або з інших причин, але політик від моменту оголошення дострокових виборів не взяв на себе жодного зобов'язання. Варто відзначити, що й під час роботи в парламенті восьмого скликання він багато обіцянок не давав.

Єдине, що схоже на обіцянку, прозвучало в ефірі «Права на владу». Під час ток-шоу Сергій Притула, залишаючи студію, назвав головною політичною подією року розпад «Опозиційного блоку». «Знаю, що ще метьпитання візиту Медведчука до Москви. Тому всі свої репліки я віддаю пану Мураєву, адже так «мочити» Медведчука, як він, тут більше не вміє ніхто», – сказав він.

Мураєв на це відповів, що вже була ціла низка людей, які відкривали проти нього кримінальні справи за висловлювання про «державний переворот» і «громадянську війну». «Там були Пашинський, Парубій, Тетерук. Притула може стати в чергу, а я подарую йому барабан, нехай очолить цей натовп», – сказав народний депутат. Але, в принципі, зрозуміло, що виконувати обіцянку й дарувати Притулі барабан він навряд чи збирається.

Все інше, що говорить Мураєв, це в основному висловлювання позиції: особистої або партії. Наприклад, депутат заявив, що в регіонах обласні ради мають визначати, якою мовою користуватись у сфері обслуговування та освіти. «Ми маємо на практиці дати громадам право вирішувати, якою мовою їм розмовляти. Ніхто не заперечує право української мови бути державною, але ми етнічно різні. Нам потрібно робити спроби це зберегти», – розповів Мураєв.

Крім того, Мураєв повідомив, що «Опозиційний блок» має законопроекти, що дозволять створити сприятливий інвестиційний клімат, умови для створення робочих місць, захистити інвесторів від «реформаторів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дали Святослав Вакарчук, Дмитро Разумков, Юрій Бойко, Петро Порошенко, Ігор Смешко, Анатолій Гриценко, Юлія Тимошенко, Олег Ляшко та Володимир Гройсман.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: