Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Бойко

Читать на русском
Мир та торгівля з Росією, відміна медреформи, а також зниження тарифів обіцяє кандидат в нардепи та лідер Опозиційної платформи – За життя.
Юрій БойкоСлово і Діло

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборчих програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Юрій Бойко.

Партія Бойка «Оппозиційна платформа – За життя» зараз у рейтингах перебуває на другому місці й може взяти в новому парламенті понад 30 мандатів. Після розколу в «Опоблоці» Бойко вирішив іти на президентські вибори й був дуже задоволений тим, що набрав більш ніж 10% голосів, після чого відразу ж переключився на парламентську кампанію.

Усі обіцянки Бойка чітко націлені на проросійський електорат і людей, які втомилися від війни й прагнуть сильної влади. Тому одна з ключових обіцянок політика – відновити мир на Донбасі.

У річницю нападу Німеччини на Радянський Союз Бойко заявив, що його політсила нікому не дозволить викреслити сторінки Перемоги з історії України.

«Мир – найцінніший дар для нових поколінь. «Опозиційна платформа – За життя» зможе відновити мир на Донбасі», – написав Бойко в Facebook.

Друга беззаперечна теза, яку постійно використовує Бойко в передвиборчих перегонах, – це необхідність відновлювати економічні відносини з Росією, зокрема домовлятися щодо ціни на газ.

«Ми встановимо ціну газу на рівні 3 тисячі 800 гривень за тисячу кубів для всіх категорій споживачів – населення, промисловості», – запевнив він під час передвиборчої зустрічі з одеситами.

Відповідно, зі зниженням вартості газу Бойко обіцяє знизити й «грабіжницькі тарифи» для населення. «Кардинальний крок – це зменшення вартості газу, вартості енергоносіїв і відповідним чином зменшення комунальних тарифів. І це ми зробимо першим кроком, коли буде в нас більшість (у парламенті – ред.). Там практично ми вже підготували розв'язання цієї проблеми, коли два раунди переговорів провели в РФ», – запевнив Бойко.

Нікуди не зникла з риторики Бойка обіцянка скасувати медреформу. «Перше, що ми зробимо, коли переможемо на виборах, – скасуємо згубну медичну реформу. Видатки на охорону здоров'я в бюджеті будуть 5% ВВП, а не 3%, як сьогодні», – заявив він, не завдаючи собі клопоту пояснити, звідки в бюджеті на це візьмуться гроші.

Відзначимо, що безпосередньо в програмі ОПЗЖ немає прямої обіцянки про скасування медреформи.

Ще один наріжний камінь передвиборчої риторики Бойка – це земля та мораторій на її продаж. Він обіцяє винести питання відкриття ринку землі на референдум.

«Ми будемо стояти за те, щоб земля не продавалася, поки не буде відпрацьований механізм захисту тих, хто на ній працює. Відкриття ринку сільськогосподарської землі може відбутися лише за результатами загальнонаціонального референдуму», – запевнив політик.

До речі, тему референдумів Бойко розкручує так само активно, як і «Слуга народу». Зокрема, Бойко пообіцяв, що ОПЗЖ проголосує за законопроект про референдум, який матиме пряму дію.

Щодо економічних питань, то Бойко схиляється до того, що потрібно відновлювати співпрацю з російськими ринками та збільшити державні інвестиції в промисловість і розвиток регіонів, «скоротивши витрати на війну та утримання чиновницького апарату».

«Політика санкцій призвела до втрати традиційних ринків – російського, країн СНД. А це доходи в бюджет і робочі місця. Такі підходи, безумовно, потрібно змінювати, й наша команда знає й зробить усе, щоб відродити Україну як сучасну індустріальну державу з високим рівнем науково-технологічного розвитку, конкурентною промисловістю, високими соцстандартами й високим рівнем життя громадян», – запевняє Бойко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дали лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук та перший номер у списку «Слуги народу» Дмитро Разумков.

Також ми створили інтерактивний розділ, в якому можна подивитися всі програмні обіцянки партій, що йдуть до парламенту, спробувати проголосувати за відкритими списками й подивитися мажоритарників на своєму окрузі та що вони вже обіцяли раніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: