«Опоблок» вніс до Ради проект про скасування «мовного» закону

Читать на русском
Партія Опозиційний блок подала до Верховної ради законопроект про скасування мовного закону про забезпечення функціонування української мови як державного.

Партія «Опозиційний блок» подала до Верховної ради законопроект про скасування закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація на сайті Ради та прес-служби партії.

У мережі обговорюють ухвалений «мовний» законНародні депутати схвалили закон про українську мову. Розбираємося, що це думають у соціальних мережах.

Авторами законопроекту виступили нардепи Вадим Новинський, Олександр Вілкул та Євгеній Мураєв.

Автори законопроекту заявляють, що ухвалений закон про мову порушує Конституцію, Рамкову конвенцію Ради Європи про захист національних меншин та Європейську хартію регіональних мов.

«Мовний закон порушує ці норми в частині гарантій розвитку російської та інших мов нацменшин (ст. 10 і 11) і в частині заборони дискримінації (ст. 24)», - йдеться у повідомленні партії.

Крім того в «Опоблоці» заявляють, що законопроект ухвалили з грубими порушеннями регламенту.

Зазначимо, що Верховна рада 8-го скликання уже провела останнє засідання. Після формування нового складу Ради законопроекти, які не були ухвалені в першому читанні, потрібно буде вносити до Ради повторно.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна рада ухвалила закон №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який почали розглядати в другому читанні ще 28 лютого.

16 липня набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: