Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Гриценко

Читать на русском
Анатолій Гриценко обіцяє не допустити скасування закону про мову й впровадження іншої державної мови.
Слово і Діло

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборних програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Анатолій Гриценко.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, партія Гриценка «Громадянська позиція» набирає близько 2% голосів і до Верховної ради не потрапляє. Мабуть, виборці не оцінили оригінальних передвиборчих роликів кандидата.

З моменту оголошення дострокових виборів Гриценко дав п'ять обіцянок, дві з них стосувалися мови. По-перше, політик пообіцяв, що його політична сила не дозволить скасувати закон про українську мову, а по-друге, що не дозволить впровадити будь-яку іншу державну мову: «За жодних умов наша фракція, сподіваюсь, і ваша, і багатьох присутніх не дозволить нікому скасувати закон про мову. Не буде такого, що в українській державі буде якась інша державна мова».

Також Гриценко пообіцяв ухвалити закон про провокацію хабара. Відзначимо, що така обіцянка була й у його програмі на президентських виборах. Суть у тому, щоб кожен чиновник «жив у страху, знав, що в будь-який день можуть прийти, запропонувати».

Крім того, в планах Гриценка запровадити регулярну перевірку на поліграфі для чиновників і посадових осіб, включаючи президента. «Це буде постійно онлайн-очищення в країні», – підкреслив кандидат.

Обіцяв політик «дістатися» й Служби безпеки України: привести нормативно-правову базу силового відомства у відповідність до нової Конституції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дали Святослав Вакарчук, Дмитро Разумков, Юрій Бойко, Петро Порошенко, Ігор Смешко та Юлія Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: