Рейтинги яких партій зросли перед виборами до ВР – КМІС

Читать на русском

Рейтинг партії Слуга народу перед виборами до парламенту зростає й уже перевищує 50 відсотків, у той час як у інших політсил кількість прихильників зменшується.

Рейтинг партії «Слуга народу» перед виборами до парламенту зростає й уже перевищує 50%, у той час як у інших політсил кількість прихильників зменшується.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 3 до 13 липня.

Так, за партію «Слуга народу» готові проголосувати 52,3% опитаних українців, які визначилися з вибором.

За партію «Опозиційна платформа – За життя» - 10,3%, за партію «Європейська Солідарність» – 7,9%, за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 5,8%, за партію «Сила і честь» – 5,1%.

Разом із тим повідомляється, що партія «Голос» близька до проходу до парламенту, за неї готові проголосувати 4% респондентів.

Крім того, за партію «Опозиційний блок» проголосували б 3%, за партію «Громадянська позиція» – 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 2,4%, за Партію Шарія – 1,5%, за партію «Свобода» – 1,5%, за «Українську стратегію Гройсмана» – 1,3%. За інші партії загалом проголосували 2,4%.

Повідомляється, що методом особистого інтерв'ю були опитані 2004 респонденти, що мешкають у 125 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: