Мураєв зареєстрував петицію на сайті АП для звільнення Єфремова

Читать на русском
Євген Мураєв зареєстрував петицію на сайті Адміністрації президента про припинення політичних переслідувань Олександра Єфремова.

Лідер партії «Опозиційний блок» Євген Мураєв зареєстрував петицію на сайті Адміністрації президента про припинення політичних переслідувань Олександра Єфремова.

Як пише «Слово і Діло», петиція під номером №22/063848-еп з'явилася на сайті АП, повідомляє прес-служба політсили.

Топ-5 електронних петицій, які набрали найбільше голосів українцівНайбільше народ хвилювали теми відставки президента, розмитнення євроблях та наявності застави за корупціонерів.

У петиції Мураєв просить президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Єфремова та забезпечити право політика на неупереджений судовий розгляд у розумний термін.

Як наголошується в петиції, Єфремов знаходиться в СІЗО в Старобільську Луганської області з 2016 року. При цьому, «слідство щодо політика не зрушилося ні на крок».

«Незважаючи на важкий стан здоров'я Олександра Єфремова і відсутність доказів його провини, які, як неодноразово підкреслювали захисники, так і не були представлені в суді за три роки розгляду справи, - суд не погодився змінити запобіжний захід для політика. За попередньої влади розгляд провадження стосовно Олександра Єфремова штучно затягувався, що зайвий раз свідчить про юридичну нікчемність висунутих йому звинувачень. Його арешт і утримання під вартою були політично мотивованими з боку Петра Порошенка», - йдеться в петиції.

У зв'язку з цим автор петиції звертається до чинного президента України.

У петиції також йдеться, що група народних депутатів готові взяти Олександра Єфремова на поруки.

Нагадаємо, понад 25 тисяч українців підписали звернення з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

«Слово і Діло» вирішило розібратися, що дають такі звернення народу до гаранта конституції та якими можуть бути наслідки. Також пропонуємо подивитися топ-5 петицій, що набрали найбільшу кількість голосів народу, та якими були на них відповіді президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: