Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Порошенко

Читать на русском
Порошенко обіцяє, що Європейська солідарність у новій Раді не працюватиме з дилетантами, які вчаться керувати державою за рахунок держави.
Слово і Діло

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборних програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Петро Порошенко.

Оновлена партія Порошенка «Європейська солідарність», за даними соціологів, залишила «зону вильоту» в рейтингах і тепер має всі шанси пройти до Верховної ради дев'ятого скликання.

Сам лідер партії після поразки на президентських виборах дуже багато виступає на публіці, коментує всі події в Україні, але обіцянками не розкидається – з моменту оголошення виборів Порошенко дав їх лише чотири.

Насамперед Порошенко розповів, із ким «Європейська солідарність» працюватиме в новому парламенті: «Європейська солідарність» не співпрацюватиме з представниками проросійських сил, а також із популістами й дилетантами, які вчаться керувати державою за рахунок держави. Ми готові співпрацювати лише з проєвропейськими, демократичними силами. Особисто я йду до парламенту, щоб важко працювати! Для того, щоб захистити реформи, щоб забезпечити підготовку України до вступу до ЄС і НАТО».

Щодо ЄС і НАТО, то Порошенко повторив обіцянки, які давав, ще балотуючись на другий президентський термін: Україна подасть заявку на членство в Євросоюзі в 2023 році, й до того ж року підпише план дій для вступу до НАТО.

Також екс-президент обіцяв, що його політична сила разом із громадськими організаціями мітингуватиме під стінами Конституційного суду проти скасування закону про люстрацію. «Люстрація – це шлях до політичного очищення України від її авторитарного минулого», – підкреслив Порошенко. Він навіть почав виконувати свою обіцянку: 4 липня КСУ провів засідання з приводу закону, й під будівлею дійсно відбувався мітинг за участю представників «Європейської солідарності». Суд поки не виніс рішення, тому «Слово і Діло» стежитиме за подальшими акціями протесту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дали Святослав Вакарчук, Дмитро Разумков, Юрій Бойко та Ігор Смешко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: