Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Разумков

Читать на русском
Лідер партії Слуга народу обіцяє зняти депутатську недоторканність і виключати зі списку людей із поганою репутацією.
Слово і Діло

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборчих програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Дмитро Разумков.

Разумков – лідер найбільш рейтингової наразі партії «Слуга народу». Обіцянки кандидат у народні депутат дає дуже обережно, з моменту оголошення дострокових виборів їх набралося шість. Причому вони цілком реалістичні й здійсненні.

Найскладніша з них – сприяти завершенню війни на Донбасі. Разумков зазначив, що «завтра» війна не закінчиться, але основне завдання президента Володимира Зеленського, його оточення й партії «Слуга народу» – щоб цей процес настав якомога швидше, щоб «припинили стріляти й припинили гинути наші хлопці на фронті».

Дав Разумков дві майже вже традиційні обіцянки: зняти депутатську недоторканність (уточнив, що на відміну від усіх інших, його партія зробить це на самому початку каденції) й підтримувати покарання депутатів за прогули. «Відповідати доведеться не лише мені, але й тим, хто все ж таки вирішить не ходити на свою роботу. В мене позиція досить проста. Я б виганяв. Для цього потрібно ухвалити низку змін до чинного законодавства, в тому числі, ми про це говорили в межах президентської компанії, ми це плануємо робити, коли прийдемо до парламенту, це закон про відкликання народного депутата», – заявив політик.

Також лідер «Слуги народу» пообіцяв, що розмовлятиме українською мовою, коли стане народним депутатом або обійматиме інші державні посади: «Якщо мене підтримають, якщо за мене проголосують і я стану народним депутатом, звичайно, я буду використовувати українську мову в стінах парламенту та на інших посадах, якщо така можливість у мене з'явиться».

Кандидатів із поганою репутацією Разумков пообіцяв виключати з партійних списків. Таку обіцянку лідер партії дав 9 червня, а 1 липня повідомив: «Ми зараз говоримо про список, і в нас за законодавством є можливість до 8 липня відкликати тих чи інших кандидатів. Ми це будемо робити 6 числа. Якщо ми щодо якихось людей припустилися помилок, ми їх виправимо». Пізніше він зазначив, що зараз перевіряється інформація про наявність російського громадянства в члена списку Михайла Соколова. За словами Разумкова, рішення щодо нього ухвалять на з'їзді.

Крім того, найближчим часом Разумков пообіцяв оприлюднити статут партії «Слуга народу». Обіцянка він озвучив 18 червня, а статуту на офіційному сайті ще немає, кандидату варто поквапитися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дав лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: