Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи Ляшко

Читать на русском
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко обіцяє стати спікером парламенту й не допустити туди Віктора Медведчука.
Слово і Діло

Після того, як президент України Володимир Зеленський оголосив дострокові вибори до Верховної ради, між політиками, які ведуть свої партії до парламенту, почалася запекла боротьба за виборця. В підсумку в нас справжній «парад» обіцянок – у передвиборних програмах, ЗМІ, ток-шоу та на особистих сторінках політиків у соціальних мережах. «Слово і Діло» вже зараз фіксує, що обіцяли лідери партій із топ-11 соціологічних рейтингів. Сьогодні подивимось, які зобов'язання з моменту оголошення виборів узяв на себе Олег Ляшко.

Згідно з останніми соціологічними рейтингами, Радикальна партія до парламенту дев'ятого скликання не потрапляє. Тим не менш це не заважає лідеру партії роздавати обіцянки, з моменту оголошення дострокових виборів їх набралося 11 (3 вже виконані).

Хоча Ляшко, скоріш за все, не пройде до Верховної ради, він пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб стати її головою: «Я зроблю все, щоб стати головою парламенту. І побачите, вони всі літатимуть у мене, як драні віники». А коли стане спікером, пообіцяв запровадити сенсорну кнопку для особистого голосування, щоб «вони не копита свої до бюджету прикладали, а пальці для голосування». Щоправда, тут Ляшка випередив чинний спікер Андрій Парубій: він доручив запровадити сенсорну кнопку для голосування до 15 серпня.

Також лідер «радикалів» пообіцяв не допустити Віктора Медведчука до парламенту. Незрозуміло, як він збирається це зробити. І Медведчук, який іде за списками «Опозиційного блоку – За життя», якраз до Верховної Ради проходить.

Взагалі не допустити щось – зараз головна тема в Ляшка. Так, народний депутат запевняв, що після виборів «радикали» не допустять скасування закону про мову та ухвалення особливого статусу для Донбасу: «Наша команда йде до нового парламенту, йде на вибори для того, щоб захистити Україну. Я і моя команда не дамо скасувати закон про мову, не дамо ухвалити особливий статус для Донбасу».

Не обійшлося й без обіцянок щодо ринку землі. Ляшко заявив, що Радикальна партія знову-таки не допустить продажу землі й тим більше не допустить запуску механізму продажу землі іноземцям.

Крім того, Ляшко виступає проти скасування Конституційним судом закону про люстрацію й пообіцяв не допустити цього.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дали Святослав Вакарчук, Дмитро Разумков, Юрій Бойко, Петро Порошенко, Ігор Смешко, Анатолій Гриценко та Юлія Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: