Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Володимир Шкварилюк

Читать на русском
Володимир Шкварилюк не давав жодних обіцянок, окрім програмних. З 13 він виконав уже шість і лише дві провалив.
Володимир Шкварилюк

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Володимир Шкварилюк (фракція «Народного фронту»).

Депутат був обраний до парламенту на виборах у 2014 році за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції Шкварилюк дав 13 обіцянок, із шістьма впорався, а дві – провалив. Таким чином, рівень виконання обіцянок Шкварилюком становить 46%.

усі обіцянки народного депутата зафіксовані в програмі «Народного фронту». Шкварилюк не виконав обіцянку сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. У березні минулого року він не голосував за законопроект, згідно з яким сім'ям загиблих під час проведення АТО надається державна підтримка в розмірі 50% вартості будівництва або придбання житла.

Не склалося в депутата з обіцянкою сприяти в наданні необхідного медичного обслуговування учасників бойових дій. Шкварилюк не голосував за законопроект, який розширював коло осіб, що мають право на отримання медичного обслуговування в державних медичних установах.

З п'ятьма обіцянками депутату ще потрібно розібратися. Зокрема, ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Поки нічого для цього Шкварилюк не зробив, коли в парламенті голосували за пакет законопроектів «державного нагляду», його в залі не було.

Стабільно нардеп голосує за законопроекти, пов'язані з призначенням субсидій. У 2015 році він підтримав зміни до закону, що стосуються справедливого призначення й надання субсидій. Крім того, Шкварилюк проголосував зміни до бюджету-2016 і за бюджет на 2017 рік, де були закладені кошти на субсидії. Таким чином, він може виконати обіцянку не допустити скасування або скорочення субсидій для малозабезпечених сімей.

У програмі «Народного фронту» також є обіцянка домогтися залучення міжнародних організацій і донорів до відновлення територій України, що постраждали від агресії. Три роки тому Рада голосувала за ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, спрямованої на подолання негативних наслідків геополітичних подій на Донбасі. Шкварилюк законопроект підтримав.

Крім того, Шкварилюк обіцяв підтримувати ухвалення нової військової доктрини, в якій Росія буде визначена як держава-агресор. Він свою обіцянку виконав – доктрина була розроблена під керівництвом представника «Народного фронту» Олександра Турчинова й підписана президентом України Петром Порошенком у вересні 2015 року.

Також під керівництвом Турчинова була розроблена нова стратегія національної безпеки України. Таким чином, депутатам від НФ, включаючи Шкварилюка, обіцянка відновити стратегію зараховується як виконана.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів». Читайте, зокрема, як працюють:

Олена Бойко;

Станіслав Березкін;

Сергій Валентиров;

Володимир Бандуров;

Юрій Шухевич;

Ігор Шурма;

Тарас Батенко;

Павло Балога;

Євген Бакулін;

Альона Шкрум.

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: