Які обіцянки влітку повинні виконати нардепи

Читать на русском

Трохи більше місяця залишилося до початку парламентських канікул – 13 липня відбудеться останнє «літнє» пленарне засідання Верховної Ради. Після цього депутати зберуться лише 4 вересня (не враховуючи ще тижня роботи в комітетах в липні). Однак канікули – не привід не виконувати свої обіцянки. «Слово і Діло» розбиралося, що депутати повинні зробити протягом літа.

Спікер Ради Андрій Парубій і глава фракції «Блоку Петра Порошенка» Артура Герасимов повинні виконати обіцянки щодо Антикорупційного суду. Парубій заявляв, що законопроект буде проголосований у другому читанні максимум в червні. Герасимов називав термін не пізніше початку червня. Відзначимо, що наступний пленарний тиждень стартує 5 червня. Цілком можливо, що документ буде прийнятий на засіданні у вівторок.

Ще один питання, що «зависло» – призначення нових членів Центральної виборчої комісії. Ірина Луценко обіцяла, що парламент вирішить це до осені. «Верховна Рада працює майже до кінця липня – у нас будуть ще тижні, щоб ми могли розглянути це питання. Воно обов'язково буде розглянуто до осені. Не думаю, що будуть якісь заперечення, щоб проголосувати», – заявила депутат.

Крім того, в Раді влітку повинні бути зареєстровані кілька законопроектів. Ольга Богомолець пообіцяла законопроект про введення штрафів за наклеп в соціальних мережах, а Ніна Южаніна – щодо впровадження нових правил по боротьбі з розмиванням податкової бази.

Андрій Шинькович зібрався боротися з різким зниженням закупівельної ціни на молоко і теж пообіцяв відповідний законопроект. «Наша команда законодавчим шляхом починає захист селян від необ'єктивного і несправедливого зниження закупівельних цін на молоко. Скоро подам відповідний законопроект, який унеможливить різке зниження закупівельної ціни на молоко і захистити селян», –заявив народний депутат.

Обіцянку, яка не відноситься до компетенції депутата, зобов'язався виконати Максим Єфімов. До 1 вересня він пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб Краматорська українська гімназія була відремонтована.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» розбиралося, які обіцянки повинні виконати міністри Гройсмана і силовики протягом літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: