Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у травні

Читать на русском

У травні народні депутати стали не лише давати менше обіцянок, а й менше реєструвати законопроектів: їх було лише 74 порівняно зі 103 в квітні. Зате активізувався президент України, минулого місяця він вніс до Верховної Ради чотири проекти законів, ще 16 – на рахунку Кабінету міністрів. «Слово і Діло» розбиралось, які фракції та нардепи напрацювали й зареєстрували найбільше законодавчих ініціатив.

Лідером за кількістю поданих у травні законопроектів стала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 43 документи. Найбільше законодавчою діяльністю займався Андрій Лопушанський. «Народний фронт» зареєстрував у парламенті 28 законопроектів. Активніше за всіх працювали лідер фракції Максим Бурбак та Ігор Котвіцький.

Хто з політиків наобіцяв більше за інших у травніМер Дніпра Філатов оприлюднив свою програму з 59 обіцянками, а Олег Ляшко знову говорив про перемогу на президентських виборах.

По 15 законопроектів на рахунку «Самопомочі» та Радикальної партії, в цих фракціях краще за всіх працювали Юрій Шухевич та Роман Семенуха.

Рекордсменом за кількістю розроблених законопроектів у травні став нардеп від «Волі народу» Євген Рибчинський, на його рахунку їх сім. Загалом група внесла до Ради 13 проектів закону. «Опозиційний блок», «Відродження» та «Батьківщина» зареєстрували в травні 11, 10 і 9 законопроектів відповідно.

Серед позафракційних депутатів законотворчою діяльністю активно займалися Віталій Купрій, Ірина Констанкевич, Ганна Гопко, Олександр Дубінін, Олег Мусій та Олександр Шевченко.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, що депутати мають зробити протягом літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: