Хто з політиків наобіцяв більше за інших у травні

Читать на русском

Серед головних «балакунів» місяця знову виявилися прем'єр-міністр Володимир Гройсман та народний депутат Олег Ляшко. Глава уряду в цьому місяці багато говорив про дорожню інфраструктуру, а в риториці головного «радикала» відчуваються майбутні вибори. «Слово і Діло» розбиралося, хто з політиків найбільше наобіцяв в травні.

Цілих 59 обіцянок дав мер Дніпра Борис Філатов. В кінці квітня міський голова представив свою програму дій до кінця року. Серед планів Філатова реконструкція та благоустрій парків і скверів, заміна дорожніх знаків, ремонт ліфтів та міського громадського транспорту.

Прем'єр дав в травні 17 обіцянок. Зокрема, створити наглядові ради в трьох компаніях: «Укренерго», «Укрзалізниці» і «Укрпошті».

Крім того, Гройсман хоче врегулювати використання автомобілів з єврономерами. «Єврономера використовують, в тому числі, безвідповідальні люди. Уряд не може вирішити це питання власним рішенням, це повинен вирішити парламент. Зараз там йдуть дискусії. Але, якщо парламент вирішить делегувати це питання уряду, я обіцяю, що за один місяць ми врегулюємо його справедливим шляхом», – сказав він.

З 1 січня наступного року, за словами Гройсмана, запрацює монетизація житлових субсидій для домогосподарств. Прем'єр зазначив, що введення монетизації необхідно, щоб прибрати будь-які зловживання в системі субсидій.

Глава уряду також заявив, що відразу після того, як Росія виведе війська з Донбасу, там відновлять підприємства та інфраструктуру. «Потрібно посилити санкції проти Росії. Ціна для РФ за варварство і вбивства повинна бути дуже високою. Як тільки агресор виведе свої війська – ми відновимо мир, відремонтуємо інфраструктуру, відбудуємо підприємства, огорнемо любов'ю людей, які жили на окупованих територіях», – обіцяв він.

З десяти нових обіцянок Олега Ляшка три стосувалися його планів після перемоги на президентських виборах. Так, якщо лідер Радикальної партії стане новим главою держави, то Адміністрацію президента перенесуть в Маріїнський палац, а закон про трансплантацію – скасують. Але є і хороші новини: дороги будуть такої ж якості, як в Німеччині. «Просто жаба давить – які дороги у них (в Німеччині – ред.) І у нас. Я знаю, як зробити і зроблю, щоб дороги були такі ж, як в Німеччині. Це моя заява може виглядати як фантастично, але після перемоги на президентських виборах будівництво в Україні кращих доріг буде однією з головних цілей мого життя», – обіцяв Ляшко.

І знову в травні народний депутат повторив тезу про те, що Радикальна партія не підтримає створення Вищого антикорупційного суду.

Серед глави обласних адміністрацій більше всіх наобіцяв Максим Степанов. Серед шість обіцянок голови Одеської ОДА – облаштувати протягом року більше 45 сучасних класів хімії, фізики та біології. Крім того, Степанов запевнив, що шість професійно-технічних навчальних закладів області в цьому році отримають нову сільськогосподарську техніку для практичних занять студентів.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, які обіцянки повинні виконати міністри Гройсмана і силовики протягом літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: