Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Ігор Артюшенко

Читать на русском
Народний депутат від БПП Ігор Артюшенко виконав 16 із 27 своїх обіцянок, а провалив лише три.
Слово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Ігор Артюшенко (Фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Артюшенко був обраний до Верховної Ради на позачергових виборах 2014 року за виборчим округом №75 (Запорізька область). За час своєї каденції він дав 27 обіцянок, 16 з яких виконав, а 3 – провалив. Рівень його відповідальності становить 59%.

З невиконаних обіцянок народного депутата лише одна є програмною – домогтися проведення дострокових місцевих виборів. У липні 2015 року ухвалили проект постанови «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році (25 жовтня)», який Артюшенко підтримав. 25 жовтня в Україні пройшли чергові місцеві вибори, а дострокові призначені не були.

Артюшенко також не виконав обіцянку про те, що антикорупційний комітет ініціює створення робочої групи, яка підготує нову інструкцію з перевірки майна чиновників. Обіцянку він давав у березні 2016 року, але до липня група так і не була створена.

Депутат не забуває про Запорізьку область, за виборчим округом якої він був обраний. У березні 2016 року Артюшенко обіцяв домагатися проведення ремонту внутрішньоквартальних доріг у Дніпровському районі. «Щодо проблем незадовільного стану внутрішньо квартальних доріг – будемо домагатися, щоб їх ремонт відбувся вже цього року», – зазначив він. За кілька місяців Артюшенко повідомив, що завдяки його зверненням до органів місцевого самоврядування вдалося домогтися виділення коштів на проведення ремонту доріг для Заводського (7,2 млн грн) і Дніпровського районів (6,6 млн грн). Таким чином, із цим нардеп впорався.

У 2015 році Артюшенко обіцяв передати силовикам список нелегальних гральних закладів Запоріжжя. Свою обіцянку депутат виконав за чотири дні – зустрівся з головою управління МВС у Запорізькій області й передав список із 20 закладів.

Крім того, нардеп допоміг завершити реконструкцію будівлі Запорізької обласної філармонії. В результаті його звернень на завершення будівництва філармонії були виділені кошти до місцевого бюджету. В області Артюшенко допомагає розвиватися не лише культурі, але й спорту. «Спорт – це наше майбутнє, запорука розвитку здорової та самодостатньої нації. Крім того, саме спортивні досягнення часто формують позитивний імідж держави на міжнародній арені. Тому я пообіцяв собі, що й надалі підтримуватиму запорізьких спортсменів», – заявив він.

У лютому 2016 року в Дніпрорудному за підтримки Артюшенка пройшов відкритий чемпіонат Запорізької області зі змішаних єдиноборств. Також нардеп повідомив, що він є почесним головою спортивного клубу «Запорізька Січ» і регулярно підтримує його діяльність. Зокрема, завдяки підтримці депутата спортсмени Дніпрорудного змогли продовжити договір оренди спортзалу, де проводяться тренування.

Артюшенко пообіцяв домогтись проведення люстраціїСказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

У Раді цьогоріч Артюшенко обіцяв підтримувати зняття депутатської недоторканності з Надії Савченко, а також призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку. В результаті нардеп віддав голос за обидві постанови. Це ж стосувалося й закону про реінтеграцію Донбасу. «Звичайно, підтримую. Є плюси й мінуси. З мінусів – те, що ухвалення цього закону не зупинить російську агресію завтра. Разом із тим ухвалювати (закон – ред.) потрібно тому, що вперше прописується юридично, що таке російський агресор, що таке російські окупаційні війська, що таке російська окупаційна адміністрація. Це значно посилить козирі української дипломатії на міжнародній арені, забезпечить подальші судові позови», – так нардеп обґрунтував свою позицію щодо документу.

Ще вісім обіцянок Артюшенко має виконати до кінця каденції, більшість із них програмні. Наприклад, підвищити зарплати медичним працівникам. Значне підвищення було закладене в державному бюджеті-2017, а також у законопроектах щодо медичної реформи, які підтримав Артюшенко.

Народний депутат також систематично голосує за законопроекти, які можуть допомогти Україні стати членом Європейського Союзу (а така обіцянка є в Артюшенка). Зокрема, в 2014 році він підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законів України про відмову України від здійснення політики позаблоковості». Крім того, Артюшенко проголосував за створення Державного бюро розслідувань і зміни до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом ЄС №3442).

На початку року Артюшенко заявив, що в подальшому підтримуватиме зміни порядку роботи Ради. «Безумовно, ми готові підтримувати подальші зміни порядку роботи Верховної Ради. За каденцію цього скликання нами вже були істотно розширені можливості електронних кабінетів депутатів, де результати голосувань, відвідуваність засідань комітетів і пленарних засідань. Ми створили систему електронного декларування, яка відкриває для кожного стану членів парламенту. Є механізми, які дозволяють ретельно дивитися на діяльність політиків», – розповів він.

Також, якщо вірити Артюшенку, 2018 рік буде останнім роком продовженого мораторію на продаж землі.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: