Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Шенцев

Читать на русском
У нардепа Шенцева нульовий рейтинг відповідальності. За три з половиною роки він не виконав жодної обіцянки.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Дмитро Шенцев (фракція «Опозиційний блок»).

Харків'янин Дмитро Шенцев у великій українській політиці з 2006 року – він є народним депутатом чотирьох останніх скликань. У листопаді 2014 року він переміг за одномандатним округом №176 (Чугуїв Харківської області). Відтоді він дав лише 7 обіцянок і всі вони записані в його передвиборчій програмі. Досвідчений політик Шенцев різко виділяється на тлі інших нардепів своїм нульовим рівнем відповідальності. За час каденції він не виконав жодної обіцянки. До наступних виборів лишився рік і Шенцеву потрібно встигнути за цей час втілити в життя п'ять із семи передвиборчих запевнень.

Дмитро ШенцевНародний депутат України

Не виконав Шенцев обіцянку сприяти будівництву полігону ТПВ у Печенізькому районі.

«Дбатиму про утилізацію та централізоване вивезення сміття, зокрема будівництво полігону твердих побутових відходів у Печенізькому районі. Мені вдалося домогтися державної субвенції для цього. Через стан речей на сході країни бюджет був переглянутий. Повернуся до проблеми в новому скликанні», – записано в передвиборчій програмі Шенцева.

Через три з половиною роки після виборів ми поцікавились, як просувається будівництво полігону для сміття. Перший заступник Печенізької райдержадміністрації Михайло Нікітченко повідомив «Слову і Ділу», що станом на березень 2017 року будівництво полігону для ТПВ в Печенізькому районі не розпочалося.

Дмитро ШенцевНародний депутат України
Шенцев пообіцяв сприяти будівництву полігону ТПВ у Печенізькому районіСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не впорався нардеп і з обіцянкою вести активну законотворчу діяльність щодо децентралізації влади. Починаючи з 2014 року Верховна Рада ухвалила цілу низку законів щодо децентралізації влади. Два законопроекти були ухвалені в 2014 році – щодо податкової реформи та реформування міжбюджетних відносин. Ці рішення дозволили почати процес фінансової децентралізації: був запроваджений розподіл компетенцій та збільшена кількість платежів, які залишаться в розпорядженні місцевих бюджетів.

На початку 2017 року Верховна Рада ухвалила ще чотири важливі законопроекти, що стосуються децентралізації влади на місцях. Однак нардеп Шенцев, усупереч своїй програмній обіцянці, не підтримав жоден із цих законопроектів, а також не подавав власних.

Що стосується п'яти передвиборчих обіцянок, які нардеп або виконає, або остаточно провалить протягом найближчого року, то, судячи з усього, більшість із них перебуває під загрозою зриву. Виконання обіцянки допомагати в газифікації населених пунктів у окрузі поки перебуває в зародковому стані.

Районні ради всіх п'яти районів, що входять до складу виборчого округу №176, – Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Печенізького та Чугуївського – повідомили «Слову і Ділу», що не володіють інформацією про допомогу нарепа Шенцева у вирішенні питання газифікації населених пунктів. Протягом 2014-2017 років ву трьох районах газифікаційні роботи взагалі не проводилися, тоді як у 2015 році до газової мережі було підключене смт Приколотне Великобурлуцього району. Однак не вказано, чи сприяв цьому Шенцев.

У Харківській облдержадміністрації повідомили про звернення народного депутата до її очільниці Юлії Світличної з проханням сприяти завершенню будівництва газопроводу на вул. 1 Травня в селі Плоске Великобурлуцького району, яке нардеп надіслав у лютому 2017 року.

Виконання щедрої обіцянки нардепа піклуватися про розвиток матеріально-технічної бази освітніх установ, підключати їх до мережі інтернет, закуповувати шкільні автобуси поки підтверджує лише один факт. Керівництво Вовчанської райдержадміністрації повідомило, що в 2017 році за сприяння Дмитра Шенцева у Вовчанській школі №3 встановили блочну котельню на твердому паливі.

Дмитро ШенцевНародний депутат України
Шенцев пообіцяв сприяти ремонту та будівництву доріг в окрузіСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Ще одне передвиборче запевнення – сприяти забезпеченню якісною питною водою жителів свого округу, в тому числі й допомогти з будівництвом системи водовідведення в Чугуєві, – поки не зрушило з нульової позначки.

Також нардеп обіцяв сприяти ремонту та будівництву нових доріг, реконструкції вуличного освітлення в окрузі. Чотири з п'яти адміністрацій районів округу мажоритарника Шенцева (Печенізького, Великобурлуцького, Дворічанського та Вовчанського) повідомили, що не володіють інформацією щодо того, чи сприяв нардеп ремонту доріг і реконструкції вуличного освітлення населених пунктів у їхніх районах. Лише в Чугуївській райдержадміністрації запевнили, що Шенцев постійно підтримує зв'язок з виборцями, в тому числі й у питанні поточного ремонту доріг та вуличного освітлення.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: