Кіхтенко Олександр Тимофійович

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
Кіхтенко Олександр Тимофійович
Читати про політика

Досьє

Народився в селі Богодухів, Харківська область.

1974 - 1991 рр. - Служба в Радянській армії - командир взводу та інші офіцерські посади;

1991 - 2001 рр. - Служба в Збройних силах України - начальник управління Внутрішніх військ України по Запорізькій області;

2001 - 2005 рр. - Внутрішні війська України - перший заступник командувача, начальник штабу Внутрішніх військ;

2005 - 2010 рр. - Внутрішні війська України - командувач;

2007 - 2010 рр. - Рада національної безпеки і оборони - член ради;

10.10.2014 р. - 05.03.2015 р. - Донецька обласна державна адміністрація - голова.

26.02.2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 141-VIII «Про військово-цивільні адміністрації», яким було визначено утворення військово-цивільних адміністрацій – тимчасових державних органів, які діють на території Донецької та Луганської областей у складі Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

05.03. - 11.06.2015 р. - Донецька обласна військово-цивільна адміністрація - голова.

Генерал армії.

Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького II, III ступенів.

Освіта

Омське вище загальновійськове командне училище ім. М. В. Фрунзе., 1978 р.

Військова академія імені М. В. Фрунзе., 1991 р., розвідувальний факультет.

Новини

СБУ: в адміністрації Кіхтенка крали гроші, виділені на оборону Маріуполя

Служба безпеки України виявила корупційну схему, згідно з якою один із колишніх високопосадовців Донецької військово-цивільної адміністрації тиснув на керівництво місцевих державних підприємств, вимагаючи гроші нібито на будівництво оборонних споруд навколо Маріуполя.

Кадрові експерименти в керівництві: промахи Президента чи «виробнича необхідність»?

Навряд чи на кадрові рішення Президента та уряду реагували би так гостро, якби не військові дії в країні. Але в нинішній ситуації будь-яке призначення і звільнення сприймається спостерігачами та громадянами дуже критично.

Україна не може відмовитись від закупівлі вугілля у терористів – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями відносно повідомлення Демчишина, про те, що з окупованих територій Донецької та Луганської областей щодня надходить близько 15-20 тисяч тонн вугілля.

Жебрівський не побачив на Донеччині контрабанди

Новий глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський одразу після формування команди збирається впорядкувати з силовиками територію Донеччини, щоб закон і порядок були понад усе.

Який «спадок» залишили Жебрівському попередні губернатори Донеччини?

У перший день роботи нового голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, які вихідні дані отримав від попередників Жебрівський та які завдання ставить перед ним київська влада.

Експерт: різанина в Харкові – удар по репутації Авакова

Експерт поділився міркуваннями стосовно повідомлення секретаря РНБО Олександра Турчинова, в якому той попередив про нові звільнення через зрив будівництва «Стіни».

Звільнення Кіхтенка – не останнє через зрив будівництва «Стіни» – Турчинов

Секретар РНБО попередив, що слід чекати нових кадрових рішень з причини зриву будівництва фортифікаційних споруд на Донбасі.

Мінські угоди дали змогу відновити боєздатність армії – Порошенко

Петро Порошенко пояснив, що Мінські угоди були потрібні для відновлення боєздатності армії і встановлення лінії оборони.

Жебрівський чужий для Донбасу – експерт

Відомий політолог поділився міркуваннями з приводу головної причини звільнення Кіхтенка та призначення новим очільником Донецької ВЦА Жебрівського.

Відставка Кіхтенка: з чим не впорався донецький губернатор?

Основними причинами анонсованої відставки голови Донецької ВЦА сміливо можна назвати незадовільну управлінську діяльність Кіхтенка та його принципово відмінні від суспільних настроїв погляди на співпрацю з самопроголошеними республіками.

Жебрівський давно очікував від Порошенка призначення – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно призначення новим очільником Донецької ВЦА керівника антикорупційного управління ГПУ Павла Жебрівського.

Блокада зони АТО: навіщо потрібен новий голодомор?

В українських реаліях чиновницького свавілля та бюрократичної плутанини перепустки до зони АТО стали дуже серйозною перепоною для скільки-небудь нормального життя людей. Формально ніхто не позбавляв їх українського громадянства, фактично ж Україна відмовила жителям окупованих територій в їхніх конституційних правах.

Кіхтенко: прем'єр-міністр оголосив війну Донецькій ОДА

Фальсифікацією назвав діяльність урядової комісії, що оцінила як «незадовільну» роботу Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, її глава Олександр Кіхтенко.

Конфлікт з Аваковим стане однією з причин відставки Кіхтенка – експерт

Політолог поділився міркуваннями щодо можливої відставки голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка.

Донецький губернатор Кіхтенко відповість за невиконану обіцянку – Порошенко

Президент України обурений ситуацією із зведенням фортифікаційних споруд на Донбасі і загрожує відповідальністю за зрив будівництва голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександру Кіхтенку.

У Донецькій ОДА пропонують скасувати перепустки до зони АТО

Від вкрай недосконалої системи паперових перепусток для в'їзду та виїзду з контрольованої бойовиками частини Донбасу страждають в першу чергу звичайні громадяни.

Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 20.05-27.05

Система народного контролю «Слово і Діло» пропонує вашій увазі оновлений дайджест обіцянок глав обласних державних адміністрацій.

Кіхтенко: Кабмін вимагає відбудовувати Донбас, не виділяючи при цьому коштів

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко каже, що його роботу визнано незадовільною і він готовий до відставки.

Екс-голова МЗС: Україна має ігнорувати скарги ОБСЄ на пропускний режим в АТО

Наразі українська сторона має перш за все подбати про власну безпеку, а пропускний режим із зоною проведення антитерористичної операції потрібно не лібералізувати, а робити ще жорсткішим, переконаний Огризко.

Губернаторів, які зірвали терміни спорудження фортифікаційних споруд, можуть звільнити

Нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко хоче притягати до відповідальності всіх чиновників, які саботують спорудження фортифікаційних споруд.

Рівень відповідальності (%)
Кількість обіцянок (шт.)
АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО
Підпишіться на наш канал