Конфлікт з Аваковим стане однією з причин відставки Кіхтенка – експерт

Читать на русском
Костянтин Матвієнкополітолог

У стінах уряду Кіхтенку не вірять і його звільнення можливе вже найближчим часом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, аналізуючи можливість відставки генерала Олександра Кіхтенка.

«Зараз видно, що він бореться за свою посаду. З іншого боку, йому не дуже вірять у вищих ешелонах українського уряду. Кіхтенко, скоріш за все, найближчим часом стане розмінною монетою у боротьбі за підвищення інших людей. Крім того, у відставці Кіхтенка відіграє значну роль конфлікт з міністром внутрішніх справ Аваковим», – розповідає Матвієнко.

Водночас політолог В'ячеслав Дехтієвський також переконаний, що відставка Кіхтенка відбудеться. Занадто багато депутатів і прем'єр-міністр критично оцінювали його діяльність і хочуть його відставки.

«У чому суть? На сьогоднішній день, коли не визначена політика в цілому щодо Донбасу – блокада чи ні, АТО чи війна, переговори або військовий стан – діяльність окремого чиновника, який намагається маневрувати на двох напрямках, не може сприйматися позитивно. Крім того, є момент, що його порівнюють з Геннадієм Москалем. Це не на користь Кіхтенка. Плюс до всього – конфлікт з Аваковим вийшов на рівень Кабміну. Скоріш за все, Кіхтенка незабаром звільнять», – вважає Дехтієвський.

Кабінет міністрів України вніс Президенту України Петру Порошенку подання про звільнення голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка у зв'язку з неналежним виконанням службових обов'язків.

Сам Кіхтенко 21 травня заявив, що за результатами ініційованої Кабміном перевірки його робота визнана незадовільною. Він також зазначив, що рішення про його подальше перебування на посаді голови регіону залежить винятково від Президента України Петра Порошенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: