Експерт: різанина в Харкові – удар по репутації Авакова

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Системні кадрові зміни будуть восени, а найближчим часом у всіх військово-цивільних адміністраціях Донецької області люди Кіхтенка будуть звільнені.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи анонсовані секретарем РНБО Турчиновим нові звільнення через зрив будівництва фортифікаційних споруд

«Найвірогідніше, що після відставки Кіхтенка, у всіх військово-цивільних адміністраціях Донецької області будуть зміни, і людей, які прийшли з Кіхтенком, замінять. Можливо, будуть відставки в силовому блоці, але це не стосуватиметься керівництва оборони, МВС. Це середня ланка, що спрямована у зону АТО та прифронтову зону. В принципі, зважаючи на активізацію бойовиків, це логічний крок. На рівні Міністерств зараз зміни малоймовірні», – розповідає експерт.

За його словами, у зв'язку з подіями в Харкові, якщо не буде вжито швидких кроків з виявлення злочинців, можливі кадрові зміни на рівні Харківської області, оскільки Харків – це батьківщина Авакова, і логічно, що це удар по його репутації.

«Системні зміни будуть ближче до осені, орієнтовно жовтень-початок листопада. Під осінь, особливо враховуючи виборчу кампанію, буде активізовуватись критика на адресу уряду. Скоріш за все, вона лунатиме від малих партій коаліції. Це точно будуть «Радикальна партія», «Батьківщина», «Самопоміч». Ці партії завжди працювали в опозиційному позиціонуванні», – припускає Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, у Харкові пізно ввечері 11 червня близько 40 осіб влаштували погром з різаниною на вулиці Отакара Яроша, де знаходиться студентське містечко з гуртожитками кількох вузів. В результаті нападу трьох людей з ножовими пораненнями доправили до лікарні.

Відзначимо, що нещодавно Арсен Аваков пообіцяв, що восени 800 нових поліцейських вийдуть на вулиці Харкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: