Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 20.05-27.05

Читать на русском

Голови обласних державних адміністрацій продовжують активно роздавати обіцянки населенню ввірених їм регіонів. Лідером за кількістю обіцянок серед губернаторів цього тижня став очільник Тернопільщини Степан Барна, який задекларував 5 обіцянок, представляючи голів РДА.

Ще по два зобов'язання у своєму активі мають голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко та керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко. Загалом, протягом минулого тижня «Слово і Діло» зафіксувало 20 нових обіцянок у 14 очільників областей.

Найбільше обіцянок голови обласних адміністрацій дали у сфері охорони здоров’я. Зокрема голова Житомирської ОДА Сергій Машковський під час особистого прийому громадян пообіцяв жительці області фінансово допомогти її онкохворій матері. Голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков заявив, що планує провести реконструкцію кардіологічного відділення в Рівненській районній лікарні, а очільник неспокійної Донеччини Олександр Кіхтенко запевнив, що жодних скорочень койко-місць і штату медичних працівників Часовоярської міської лікарні № 3 та Соледарівської міської лікарні № 4 під час проведення АТО бути не може.

Оперативно вирішує проблеми, пов'язані з ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Шостці, де нещодавно була розлита невідома хімічна речовина, губернатор Сумщини Микола Клочко. 10 травня він обіцяв виділити кошти на боротьбу з наслідками і вже невдовзі надав місту та району допомогу в сумі 600 тис. грн кожному. До того ж, пообіцяв позбавити ліцензії підприємство, яке допустило цю ситуацію і покарати винних, які до цього причетні.

Звучали цього тижня й декларації щодо обороноздатності та підтримки військовослужбовців. Так голова Херсонської ОДА Андрій Путілов запланував створити Всеукраїнський реабілітаційний центр для прикордонних військ України, а очільник Полтавщини Валерій Головко пообіцяв виділити більше 1 млн грн на оздоровлення бійців АТО. Водночас, не дотримав свого слова вже згадуваний Сергій Машковський. Губернатор Житомирщини не вклався в сроки щодо будівництва закріплених за областю частини фортифікаційних споруд на Луганщині. Та попри все, він має намір добудувати два опорні пункти поблизу с. Тошківка вже до кінця тижня. Ще однією невиконаною обіцянкою запам'ятався керівник Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Чиновник заявив, що на сесію облради буде винесено питання про ухвалення програми «Електронна Черкащина». Однак на засіданні XXXIX сесії обласної ради VI скликання, питання про ухвалення програми «Електронна Черкащина» не розглядалося.

Загалом активними спікерами на чолі областей були також губернатори Вінницької, Закарпатської, Харківської, Хмельницької, Київської областей та керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Натомість, регіонами, чиї очільники протягом минулого тижня не відзначились жодними публічними обіцянками, стали Волинь, Львівщина, Чернігівщина, Одещина з сусідньою Миколаївською областю, а також Запорізька, Чернівецька та Івано-Франківська області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: