Губернаторів, які зірвали терміни спорудження фортифікаційних споруд, можуть звільнити

Читать на русском
Нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко хоче притягати до відповідальності всіх чиновників, які саботують спорудження фортифікаційних споруд.

Народний депутат від фракції «Самопомочі» Семен Семенченко запропонував притягнути до відповідальності губернаторів українських областей за саботаж при будівництві фортифікаційних споруд.

Про це Семенченко написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Депутат обурився фактом того, що головам обласних адміністрацій за зрив термінів будівництва фортифікаційних споруд дали лише догану.

«З серпня минулого року в ЗМІ йдуть переможні реляції про те, як добре захищена Україна. Ціну цієї «захищеності» ми всі бачили в Дебальцевому. У разі нанесення удару супротивником, бійці на передовій прикриються від важкої артилерії і танків «доганами?», – зазначив Семенченко.

Він повідомив, що на 10 травня призначена перевірка готовності оборонних споруд у регіонах. «У разі неготовності – повинні бути притягнуті до відповідальності за саботаж і звільнені від займаних посад всі ті, кому це Народом України було поставлено в обов'язок. Тоді це дасть результат», – вважає політик.

Крім того, депутати «Самопомочі», за словами Семенченка, будуть домагатися персональної відповідальності і за саботаж у парламенті.

Нагадаємо, вчора на засіданні Ради національної безпеки і оборони було схвалено комплекс заходів щодо прискорення будівництва фортифікаційних ліній і рубежів. При цьому, за зрив термінів будівництва оборонних споруд догани отримали голови Донецької та Закарпатської ОДА – Олександр Кіхтенко та Василь Губаль.

До слова, обидва чиновники в системі народного контролю «Слово і Діло» також не відзначилися особливими досягненнями в розрізі виконання власних обіцянок. Зокрема, губернатор Донецької області Кіхтенко виконав лише 7 із 31 своїх заяв, зате провалив уже 4 своїх зобов'язання.

Трохи краща статистика у його колеги, голови Закарпатської облдержадміністрації Василя Губаля, який поки що не має в своєму активі невиконаних обіцянок. Губернатор Закарпаття дав 10 обіцянок, половина з яких у системі «Слово і Діло» отримала статус «виконано». Ще 5 заяв чиновника знаходяться в процесі реалізації, тобто згодом можуть виявитися як виконаними, так і проваленими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: