У Донецькій ОДА пропонують скасувати перепустки до зони АТО

Читать на русском
Від вкрай недосконалої системи паперових перепусток для в'їзду та виїзду з контрольованої бойовиками частини Донбасу страждають в першу чергу звичайні громадяни.
Фото з Twitter @Ss_donetchina

Від вкрай недосконалої системи паперових перепусток для в'їзду та виїзду з контрольованої бойовиками частини Донбасу страждають в першу чергу звичайні громадяни.

Про це під час інспектування контрольних пунктів в’їзду та виїзду (Курахове, Георгієвське) заявив заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Михайло Нечепорук, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

На його думку, основною проблемою, яка є і причиною величезних черг на контрольних пунктах, є недосконала система перепусток, що існує в області. Нечипорук пояснив, що «поряд з паперовим варіантом є електронна версія, але без папірця вона не діє». Саме тому він клопотатиме перед головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександром Кіхтенком про внесення пропозицій щодо зміни існуючого порядку, а це має значно пришвидшити перетин пунктів пропуску, особливо людьми, які ще не отримали спецперепустки.

«При новому порядку, який пропонується при використанні електронної бази, роль перепусток буде виконувати звичайний паспорт громадянина України, тому потреба в отриманні перепусток відпаде, а разом з нею і величезні черги та корупційна складова, якою встигла обрости дана система за короткий час існування», – цитує Нечепорука прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Відповідно до Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, починаючи з січня в'їзд на неконтрольовану територію та виїзд звідти громадян України та іноземців (осіб без громадянства) здійснюється за умови пред’явлення документів, що посвідчують особу, та дозволу.

Нагадаємо, тиждень тому народні депутати від фракції «Самопомочі» звернулися до керівництва РНБО України з пропозицією скасувати діючу систему перепусток у зоні проведення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: