Мінські угоди дали змогу відновити боєздатність армії – Порошенко

Читать на русском
Петро Порошенко пояснив, що Мінські угоди були потрібні для відновлення боєздатності армії і встановлення лінії оборони.

«Ще три місяці тому техніка була практично виведена з боєздатності, й люди втомилися, рік перебуваючи в мобілізації. Мене питали: навіщо потрібні Мінські угоди? По-перше, тому що нам потрібен мир. По-друге, тому що це дає можливість відновити боєздатність армії та звести лінію оборони», – наголосив Президент Порошенко у четвер під час огляду фортифікаційних споруд другої лінії оборони біля Маріуполя. Про це з посиланням на «Українську правду» повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко також вчергове наголосив на тому, що необхідно реінтегрувати окуповані території Донецької та Луганської областей до складу України. Водночас сьогодні ж Президент звільнив главу Донецької військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка, як вважають експерти, саме за його бажання не розривати економічні зв'язки з окупованими територіями та виступи за скасування режиму перепусток до зони АТО. Крім того, саме лідер президентської фракції Юрій Луценко дуже активно виступає за максимальну блокаду окупованих частин Донеччини та Луганщини.

Порошенко також заявив, що «Україна чітко дотримується кожного пункту [Мінської] угоди, але якщо з того боку будуть якісь дії, Збройні сили, Нацгвардія і спецпідрозділи СБУ готові відповісти».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: