Жебрівський давно очікував від Порошенка призначення – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог
Олексій Голобуцькийполітолог

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко звільнений із займаної посади. Про це у своєму Facebook повідомив радник міністра інформаційної політики України, координатор прес-центру АТО в Краматорську Олександр Бригинець.

За його словами, деякі місцеві чиновники шоковані відставкою Кіхтенка.

«Кажуть, що Жебрівський (а він призначений), який пройшов бойовий добровольчий шлях на Луганщині, буде діяти жорстко і проукраїнськи, як і Москаль. А це призведе до руйнування всіх «успіхів» нинішньої ДВЦА», – зазначив Бригинець.

Політолог Кость Бондаренко в коментарі «Слову і Ділу» розповів про те, що Жебрівський давно сподівався на кадрове рішення Президента.

«Порошенко довіряє Жебрівському, тому таке кадрове призначення зрозуміле. З іншого боку, Жебрівський дуже давно очікував якогось подібного призначення від Президента. Тому тут немає нічого дивного. Думка жителів Донецької області мало цікавить керівництво України. Це рішення самого Президента. Напередодні призначенням Саакашвілі Порошенко продемонстрував, що його мало цікавить думка населення, а прерогативою є вертикаль влади. Як особистість Жебрівський гідний кандидат, але як він себе проявить на цій посаді, покаже час», – розповідає Бондаренко.

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно призначення новим очільником Донецької ВЦА керівника антикорупційного управління ГПУ Павла Жебрівського.

Водночас, політолог Олексій Голобуцький запевняє, що зараз кадрові рішення Порошенка будуть зорієнтовані не на місцеву специфіку, а на ефективність. Саакашвілі, а зараз Жебрівський – тому підтвердження.

«Кіхтенко свого часу мав власну чітку позицію щодо Донецька, проекту «Стіна», блокади, мав певну підтримку населення, але його роботу важко назвати позитивною. Ми бачимо приклад Москаля, який мало в чому відповідає місцевій специфіці, але результат від його роботи є. Жебрівський має досвід перебування губернатором. Він очолював Житомирську область. Він один з небагатьох, хто брав участь в АТО. Професійно він має перспективи для результативної роботи. Проросійське населення не зможе вплинути кардинально, тому що ініціатива не в їхніх руках», – аналізує Голобуцький.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні в п’ятницю, 5 червня, уряд вніс Президенту подання щодо звільнення голови Донецької ВЦА Олександра Кіхтенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: