Ситуація в Україні та Газі: Папа Римський заявив, що «мир шляхом переговорів краще, ніж нескінченна війна»

Читать на русском
Папа Римський Франциск закликав усі країни, які перебувають у стані війни, шукати миру та переговорів.
Flickr

Папа Римський Франциск, говорячи про війни, що продовжуються в Україні та Секторі Гази, заявив, що «мир шляхом переговорів кращий, ніж нескінченна війна».

Це прозвучало під час інтерв'ю CBS News.

«Всіх на всіх»: Папа Римський закликав Україну та росію до обміну військовополоненимиПід час Святої Меси у Ватикані 31 березня Папа Римський Франциск закликав росію та Україну до обміну військовополоненими за формулою всіх на всіх.

«Прошу. Усі країни, які перебувають у стані війни, припиніть війну. Шукайте переговорів. Шукайте миру», – сказав Франциск.

В інтерв'ю він також розповів, що думає про війну в Україні та про руйнівні наслідки російського вторгнення для дітей. «Ці діти не вміють посміхатися. Я їм щось говорю, а вони розучилися посміхатися. А це дуже важко, коли дитина забуває усміхатися. Це справді дуже серйозно», – зазначив понтифік.

Нагадаємо, раніше в одному з інтерв'ю Папа Римський Франциск у контексті війни в Україні закликав до переговорів і заявив, що найсильніші – ті, хто «має сміливість підняти білий прапор та вести переговори». У Ватикані пояснили слова Папи Римського, наголосивши, що це не заклик до України капітулювати.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував заяву Франциска, а МЗС викликало для пояснень апостольського нунція Вісвальдаса Кульбокаса.

За десять днів після скандалу з «білим прапором» Папа Римський зробив нову заяву про необхідність припинити війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: