У Польщі прокоментували слова Папи Римського про переговори України та рф

Читать на русском
Глава МЗС Польщі запропонував Папі Римському попросити путіна вивести війська з України. Це прозвучало на тлі слів Франциска про білий прапор та переговори.
twitter.com/sikorskiradek

Якщо російський диктатор володимир путін виведе свої війська з території України, то переговори між Києвом та Москвою не знадобляться.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у себе в Twitter, у відповідь на висловлювання Папи Римського.

«А як щодо балансу, заохотити путіна набратися мужності та вивести свою армію з України? Мир настав би негайно без необхідності переговорів», – написав Сікорський.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск в інтерв'ю швейцарському радіо та телебаченню в контексті війни в Україні заявив, що найсильніші – ті, хто «має сміливість підняти білий прапор та вести переговори».

Пізніше у Ватикані поспішили пояснити слова Папи Римського. Мовляв, заклики про «підняти білий прапор і вести переговори» не означають, що Україна має капітулювати. У своїй відповіді Папа Франциск закликав до припинення вогню.

До речі, минулого літа в ОПУ заявили, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: