Кулеба відреагував на слова Папи Римського про білий прапор та переговори України з рф

Читать на русском
Згідно зі словами глави МЗС України, найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це переговорами.
Фото: РБК-Україна

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на слова Папи Римського Франциска заявивши, що Україна не підніматиме інших прапорів, окрім синьо-жовтого.

Про це йдеться у повідомленні міністра у соцмережі Х.

«Наш прапор – синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підніматимемо інших прапорів», - зазначає він.

Згідно зі словами глави МЗС України, найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це «переговорами».

«Що стосується білого прапору, то з історії першої половини ХХ століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя», – зазначив Кулеба.

При цьому керівник зовнішньополітичного відомства України подякував Папі Франциску «за постійні молитви за мир».

«Продовжуємо сподіватися, що після двох років нищівної війни в серці Європи він знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців», – додав він.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск в інтерв'ю швейцарському радіо та телебаченню в контексті війни в Україні заявив, що найсильніші – ті, хто «має сміливість підняти білий прапор та вести переговори».

Пізніше у Ватикані поспішили пояснити слова Папи Римського. Мовляв, заклики про «підняти білий прапор і вести переговори» не означають, що Україна має капітулювати. У своїй відповіді Папа Франциск закликав до припинення вогню.

Натомість у Польщі заявили, що якщо російський диктатор володимир путін виведе свої війська з території України, то переговори між Києвом та Москвою не знадобляться.

До речі, минулого літа в ОПУ заявили, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: