Сила на боці того, хто здатен підняти білий прапор – Папа Римський про війну в Україні

Читать на русском
Папа Римський Франциск заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з росією.
Фото: varta1.com.ua

Папа Римський Франциск у контексті війни в Україні закликав до перемовин, і заявив, що найсильніші – ті, хто «має сміливість підняти білий прапор і вести переговори».

Про це понтифік заявив в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI ще на початку лютого цього року, але текстова версія з’явилася лише 9 березня.

«Я вірю, що ті, хто бачать ситуацію, ті, хто думають про людей, ті, хто має сміливість підняти білий прапор і вести переговори, сильніші. І сьогодні про це можна домовитися за допомогою міжнародних сил. Слово вести переговори – сміливе слово», – сказав Папа Франциск.

Він додав, що переговори мають проходити за посередництва інших країн і зазначив, що одним з таких посередників могла б бути Туреччина.

«Можна відчувати сором. Але скільки людей загинуло в підсумку? Потрібно вести переговори. Не соромтесь вести переговори, поки ситуація не погіршилась», – закликав він.

Крім того, висловлюючи свою думку щодо війни загалом, зокрема Ізраїлю проти ХАМАСу, він підкреслив, що «переговори ніколи не є капітуляцією».

«Це мужність не довести країну до самогубства», – сказав понтифік.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про готовність відновити процес переговорів між Україною та росією в його країні.

8 березня Ердоган заявив, що Туреччина готова організувати мирний саміт, присвячений питанням завершення війни в Україні, і що в ньому могла б взяти участь і росія. Однак, президент України Володимир Зеленський відповів, що такий формат не підходить Україні.

Раніше Папа Франциск заявив, що вважає торгівлю зброєю однією з причин війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: