Зеленський відповів Папі Римському на заклик підняти «білий прапор»

Читать на русском
Президент України Вододимир Зеленський порадив Папі Римському не займатись віртуальним посередництвом між жертвою і вбивцею.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський розкритикував заклики Папи Римського Франциска підняти «білий прапор» та почати переговори з росією.

Про це він сказав під час відеозвернення у неділю, 10 березня.

«Російські вбивці та катівні не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці й українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором. В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась», – сказав президент, маючи на увазі на нещодавню заяву Папи Римського про «білий прапор».

Зеленський також зауважив, що наразі Україну захищають представники різних конфесій, допомагаючи виганяти загарбника з нашої території.

«Я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити», – наголосив він.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ опублікували переказ фрагмента інтерв'ю Папи Римського для швейцарського телеканалу RSI, де понтифік заявив, що Україні варто підняти «білий прапор» та піти на переговори з рф.

У Ватикані пояснили, що слова Папи Франциска не означають, що Україна має капітулювати, а мається на увазі лише заклик до припинення вогню.

Також на слова понтифіка відреагували у Польщі. Глава МЗС країни запропонував Папі Римському попросити путіна вивести війська з України.

Крім того, очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не підніматиме інших прапорів, окрім синьо-жовтого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: