До МЗС викликали представника Ватикану через нещодавню заяву Папи Римського

Читать на русском
МЗС викликало для пояснень апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса у зв'язку із нещодавньою заявою Папи Римського Франциска.
Фото: armyinform.com.ua

Міністерство закордонних справ викликало для пояснень апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса через нещодавню заяву Папи Римського Франциска.

Про це повідомила прес-служба МЗС у Telegram.

«Кульбокасу повідомили, що в Україні розчаровані словами Понтифіка про «білий прапор» та необхідність «проявити хоробрість і вести переговори» з агресором», – зазначено у заяві.

У МЗС додали, що очікували від Франциска сигналів про необхідність негайного об'єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а не закликів, які «легалізують право сильного та заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права».

«В українському зовнішньополітичному відомстві особливо наголосили на тому, що наша держава, як ніхто інший, прагне миру. Цей мир, однак, має бути справедливим і заснованим на принципах Статуту ООН та Формули миру», – наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ опублікували виклад фрагменту інтерв'ю Папи Римського для швейцарського телеканалу RSI, де понтифік заявив, що Україні варто підняти «білий прапор» та піти на переговори з росією. У Ватикані пояснили, що слова Папи Франциска не означають, що Україна має капітулювати, а мають на увазі лише заклик до припинення вогню.

Президент Володимир Зеленський розкритикував заклики Папи Римського і заявив, що церква не повинна займатися віртуальним посередництвом «у двох з половиною тисячах кілометрів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: